Onze huisvesting

Ons gezellige, kleinschalige pand staat midden in een woonwijk, nabij een park en een winkelcentrum.
Het heeft een grote, volledig afgeschermde buitenspeelplaats. Hier kan naar hartenlust o.a. worden gefietst, geschommeld en geskelterd.
Binnen is het geheel gelijkvloers en daardoor tevens uitermate geschikt voor rolstoel gebonden cliënten.
Ook beschikken wij over een raillift die door het gehele pand heen loopt.
We beschikken over twee woonkamers, een grote keuken, 8 slaapkamers met aangepaste bedden, een aangepaste badkamer en een snoezelkamer.
Ons pand is uiteraard geheel brandveilig en is voorzien van een brandmeldsysteem met doormelding naar de brandweer.

Snoezelen met licht
Een snoezelruimte is een sfeervolle kamer die voorzien is van verschillende zintuiglijke prikkels zodat een kind tot rust kan komen.
De ruimte is er op gericht om kinderen met een verstandelijke en/of motorische handicap of andere kinderen die het nodig hebben, in een aangepaste ruimte te laten snoezelen.

Snoezelen is een woord dat afgeleid is uit de woorden snuffelen en doezelen. Snuffelen is actief zoeken en is vooral gericht op de basale zintuiglijke waarnemingen zoals beleving van licht, geluid, geur, smaak en alles wat voelbaar is: een actieve beleving. Doezelen daarentegen is rustig genieten en zich overgeven aan een warm gevoel van rust, ontspannen zijn, veilig voelen, geborgenheid en nestwarmte: een passieve beleving.

Via stiltes, sfeervolle muziek, speciale geluiden, gedempt licht, speciale lampen, een waterbed, triltoestel, kussens, warme dekens, allerhande aangepaste hulpmiddelen, een aangename temperatuur en op zachte toon vertelde verhaaltjes wordt het snoezelen bereikt. Voor elk kind wordt er gezocht naar de juiste balans.